VIDEO: Här skjuter svensken sitt lag till Memorial Cup-final

OHL-mästarna Oshawa Generals är klara för final i det prestigefyllda juniormästerskapet Memorial Cup. Det såg lagets svenske forward Tobias Lindberg till i natt. 19-åringen sköt det matchvinnande målet i mötet med WHL-mästarna Kelowna Rockets.

Det är en riktig drömsäsong som Tobias Lindberg har upplevt sedan han lämnade Djurgårdens juniorlag för spel i OHL den här säsongen. Efter att ha öst in poäng under grundserien fick han tidigare i månaden vara med om att bli mästare i juniorligan efter att hans Oshawa Generals besegrat Erie Otters i OHL-finalen.

Nu stannar det inte där. Mästerskapstiteln i OHL gav Oshawa en plats i Memorial Cup i Québec City där de tre stora juniorligornas mästarlag och värdlaget gör upp om juniorhockeyns heliga graal.

Nu kan Tobias Lindberg vara på väg att vinna även den. I natt såg den Ottawa Senators-draftade forwarden nämligen till att skjuta Generals till final. Laget besegrade WHL-mästarna Kelowna Rockets med 2-1 efter att Lindberg skjutit det matchvinnande 2-1-målet sent i den andra perioden. Det var 19-åringens tredje mål på lika många segermatcher i turneringen. Han utsågs också till matchens första stjärna.

Nu återstår det att se vilket lag Oshawa ställs emot i söndagens final i Colisee Pepsi. Nattens match mellan Québec Remparts …Läs mer

Läs mer här: VIDEO: Här skjuter svensken sitt lag till Memorial Cup-final

kommentarer