Efter tre raka matcher utan poäng har Mattias Sjögren fått presentera sig i målprotokollet under sin första KHL-säsong. Han och kedjepolaren Oscar Möller såg till att göra sina första poäng för säsongen i bortamatchen mot Lada.

Oscar Möller och Mattias Sjögren spelar i samma kedja som Justin Azevedo i deras KHL-lag Ak Bars och under klubbens inledande tre matcher i ligan – där samtliga varit på bortaplan – har både kedjan och laget haft svårt att leverera.

Det blev bara ett mål i var och en av de tre inledande matcherna mot Riga, Sotji och Lokomotiv.
Men när man åkte vidare till Toljatti för match mot Lada lyckades man betydligt bättre.

Segersiffrorna skrevs till 4-1 och Möller och Sjögren fick spräcka sina nollor när Sjögren snyggt hittade Möller som klappade in 4-0-målet bakom Edgars Masalskis i Lada-målet med bara 19 sekunder kvar av andra perioden.

För Sjögrens del handlade det om poängnollan i KHL. För Möllers del var det målnollan som spräcktes. Poängnollan sprack redan i första perioden när han spelade fram Michail Varnakov till 1-0-målet. Samme Varnakov sköt bara två och en halv minut senare 2-0-målet.