Volontärer möttes för att utbyta idéer

SVEDALA Många hjälper till ideellt på asylboendet Yddingestrand utanför Svedala. Under fredagen gavs volontärerna möjlighet att träffas för att utbyta erfarenheter.

Henrik och Erik Thott som driver boendet bjöd på lunch på Törringelunds restaurang. Ett 30-tal personer fanns på plats. Inte enbart volontärer utan även personal från Migrationsverket, Svedala kommun, politiker, Svenska kyrkan med flera.

– Detta är ett sätt att visa uppskattning och på ett enkelt sätt tacka för det fantastiska arbete som alla gör, berättar Erik Thott. Förhoppningsvis kan alla också utbyta erfarenheter och få nya idéer hur man kan arbeta för boendets bästa.
– Det är angeläget att försöka hitta på så mycket aktiviteter som möjligt för de boende. De flesta har bott där sedan boendet öppnade i höstas och kommer säkert att få bo där i minst ett år till.
Vid ett bord sitter Ingrid Lindholm som arbetar som ombudsman hos Lärarnas Riksförbund. Hon träffar regelbundet en grupp på fyra personer och lär dem svenska.

– Eftersom jag är utbildad språklärare och gärna ville hjälpa till passar det här mig jättebra. Eleverna är extremt ambitiösa och mycket trevliga. De ställer kluriga frågor och jag som inte undervisat på många år får verkligen anstränga mig för att svara rätt.
– Det

Läs mer här: Volontärer möttes för att utbyta idéer

kommentarer