MJÖRNBERG: Oblygt poplag – fylla och höga ambitioner

By Mikael Mjörnberg

Kalmar hann knappt mer än bli klara för spel i Hockeyettan förrän de börjar göra avtryck.

Till tisdagsträningen kom två spelare, som uppenbarligen tagit det där med firande på lite för stort allvar, berusade. Det rapporterar Barometern.

Det ser så klart inget vidare ut att bete sig på det viset. Det är en skandal om man vill ta till kraftuttryck och i grund och botten är hela ämnet hockeyspelare och alkohol ganska beklämmande i och med att hantering av berusningsmedel inte brukar vara en paradgren bland utövarna. Men någonstans blir det ändå lite upp(för)friskande.

Det sätter en standard för Kalmar och vad som nu kan förväntas av föreningen.

Naturligtvis inte att spelarna ska springa omkring och vara berusade i tid och otid, men att det är en rock’n’roll-förening där lite vad som helst kan hända.

Ett gäng som kommer sätta lite färg på Hockeyettan. Något ligan efter en ganska gråmelerad säsong är i behov av.

För Kalmar HC kan utan tvekan sorteras in i facket poplag. Ett gäng som med hjälp av (som vissa ilsket muttrar) halvsuspekta finansiärer lastat in bra med cash och byggt ett starkt lag med ett enda syfte, att ta sig upp. Ett gäng som rör upp känslor och som skapar ett älska eller hata-läge bara med sin blotta existens.

Uppkomlingen som spänner musklerna och inte visar respekt för någon. Inte för kultur. Inte för sportslig styrka. Ett gäng som bara ska framåt och som det händer både det ena och det andra oväntade omkring.

Vi har sett det förr och varit lika fascinerade allihop. Senaste exemplet var väl Karlskrona. Där hände det grejer så väl på som utanför isen och skapades känslor så det slog gnistor. Var man än vände sig fanns det alltid en åsikt om KHK.

Med andra ord, jag förväntar mig mycket av Kalmars intåg i Hockeyettan.

Och

Läs mer här: MJÖRNBERG: Oblygt poplag – fylla och höga ambitioner

kommentarer