17-åringen lyfte Bik Karlskoga till viktiga poäng

By Uffe Bodin

Bara 17 år gammal, men redan en producerande spelare i Hockeyallsvenskan. David Lilja blev Bik Karlskogas straffhjälte när Tingsryd besegrades med 2–1 på hemmais i kväll.

I fjol kvalade man till SHL. Den här säsongen har Bik Karlskoga haft en desto tyngre inledning. Inför hemmamötet med Tingsryd i kväll hade värmlänningarna bara plockat sex poäng på de sex inledande omgångarna och återfanns först på elfte plats i tabellen.

Elva är man fortfarande efter drabbningen i Nobelhallen i kväll, men i alla fall med en skön straffseger i ryggen. Det var 1–1 efter full tid innan gästerna från Småland kvitterat Fredrik Höggrens mål från andra perioden. Hannes Johansson sköt 1–1-målet halvvägs in i tredje perioden, hans tredje för säsongen.

Efter en mållös förlängning fick straffar avgöra. Där klev Bik Karlskogas 17-åriga löfte David Lilja fram och blev matchvinnare. Lilja, som sköt sitt första allsvenska mål i förlustmatchen mot Almtuna i helgen, blev den tredje Bik-spelare att näta i straffläggningen när han överlistade Niklas Rubin i den tredje rundan. Dessförinnan hade både Henrik Rommel och Juliuz Persson också gjort mål på Rubin.

Tingsryd är fortfarande en placering bättre än Bik Karlskoga i tabellen och parkerar som tia just nu.

Sex skyttar – fem mål. Och vilka mål sedan. Straffläggningen mellan BIK Karlskoga och Tingsryd höll högsta klass! #twittpuck pic.twitter.com/PlJobaGatW