34 av 35 NHL-spelare accepterar homosexuella lagkamrater

Det har aldrig hänt att en NHL-spelare kommit ut som homosexuell. Men enligt en anonym undersökning från USA Today skulle spelarna själva inte ha några problem med homosexuella lagkamrater.
– Jag är inte överraskad över det, säger Calgary Flames president Brian Burke till tidningen.

Det var i samband med mediadagarna som NHL genomförde i New York förra veckan som USA Today passade på att låta de medverkande spelarna anonymt svara på en enkät med olika frågor. En av frågorna löd hur spelaren i fråga skulle reagera på om en av hans lagkamrater kom ut som homosexuell.

Gensvaret var slående. 34 av de 35 spelarna (97,1 procent) som svarade på enkäten uppgav att de över huvud taget inte skulle ha några problem med det.
– Jag är inte överraskad över det. Jag är besviken på den där enskilda spelaren (som röstade att han inte skulle acceptera en homosexuell lagkamrat), men jag tror verkligen inte att våra spelare har problem med homosexuella spelare, säger Calgary Flames president Brian Burke till USA Today.
– Jag tror att den första spelaren som kommer ut kommer att få ett otroligt bra välkomnande. Jag tror att min egen generation har större problem än deras generation när det gäller synen

Läs mer här: 34 av 35 NHL-spelare accepterar homosexuella lagkamrater

kommentarer