4 januari: Öresundståg utgår från Kastrup

Öresund Från den 4 januari kommer det, till följd av de nya id-kontrollerna, inte att gå att resa direkt Köpenhamn-Malmö.

Regeringen kommer, som känt sedan tidigare, att med start den 4 januari 2016 införa ansvar för tåg-, buss- och färjeföretag att genomföra ID-kontroller av samtliga resenärer till Sverige. Detta påverkar tågtrafiken över Öresundsbron och det kommer att ta längre tid att resa från Danmark till Sverige.

Alla Öresundståg från Danmark till Sverige kommer från den 4 januari att avgå från Köpenhamns Flygplats. De som vill resa från Kastrup måste ta sig till Kastrup på andra sätt – Skånetrafiken hänvisar till exempelvis Metro eller lokala bussar.

Tågen från Sverige mot Danmark påverkas inte av ID-kontrollerna.

10-minuterstrafiken i rusningstid ställs från den 4 januari in och Öresundstågen kommer att köra var 20:e minut. Som resenär får man räkna med att det kommer att bli trångt ombord på tågen och att restiden från Danmark till Sverige förlängs.

Även från Sverige mot Danmark ställs 10-minuterstrafiken i rusningstrafik in och tågen kommer att avgå var 20:e minut från Sverige mot Danmark.

ID-kontrollerna kommer att ske i anslutning till Kastrup/Köpenhamns flygplats. Alla resenär som ska resa till Sverige kommer att behöva gå igenom ID-kontrollerna för fortsatt resa till Sverige. Kontrollerna kommer att

Läs mer här: 4 januari: Öresundståg utgår från Kastrup

kommentarer