64-årig kvinna frias från rattfylleri

Lund Efter trafikolyckan konstaterades att den 64-åriga kvinnan hade spår av narkotikaklassade ämnen i blodet och hon åtalades för grovt rattfylleri. Men hon frias nu av tingsrätten och fälls enbart för vårdslöshet i trafik.

Olyckan inträffade den 21 februari i fjor i korsningen Svenshögsvägen-Norra Ringen sedan kvinnan kört mot rött ljus och kolliderat med en annan bil.
Hon hade före körningen använt läkarordinerade mediciner och en polis på olycksplatsen har uppgett att hon verkade dåsig och inte helt närvarande.

Kvinnan har förklarat att hon inte kände sig påverkad av den lugnande medicin och det sömnmedel som hon tagit tidigare på dagen.
Enligt kvinnan har hon använt medicinerna sedan 2011 och aldrig upplevt att det påverkat hennes bilkörning negativt.
Vid det aktuella tillfället satt hon med en karta eftersom hon var osäker på vägen och hade samtidigt börjat gråta eftersom hon tänkte på sin bortgångne makes förestående begravning och på sin dotter som låg i skilsmässa.

Hon har också berättat att hon efter trafikolyckan känt sig omtöcknad och vilse.
Tingsrättens bedömning är att de nivåer av läkemedlen som uppmätts i kvinnans blod inte var så höga att de innebär att hon måste anses vara olämplig som bilförare.
Samtidigt konstateras att vittnesiakttagelserna, från en polis och en annan bilist, varit

Läs mer här: 64-årig kvinna frias från rattfylleri

kommentarer