Allsvenska klubben kallar till möte för att rädda elitlicensen: ”En strid varje dag”

By Uffe Bodin

Tingsryds AIF har haft det tufft ekonomiskt senaste åren. Årets säsong är inget undantag. Nu kallar man till möte för att försöka rädda elitlicensen.
Det kommer att krävas extraordinära åtgärder för att lyckas med det, säger Johan Blomster, ordförande i Tingsryd, till Smålandsposten.

Många allsvenska klubbar har svårt att klara ekonomin. Senast i raden är Tingsryds AIF. Enligt en delårsrapport som Smålandsposten tagit del av ligger klubben mer än 40 procent efter budget.

Bakom de bleka siffrorna ligger vikande publiksiffror och en storsponsor som dragit ned på sitt stöd med 300 000 kronor. Kontentan har blivit att klubbens elitlicens nu kan vara i fara.

Klubben kallar nu till möte med sponsorer och medlemmar 15 januari för att försöka hitta ett sätt att lösa problemet. Enligt de nya reglerna måste allsvenska klubbar ha ett eget kapital på 1,5 miljoner kronor senast 30 april i år för att beviljas elitlicens för säsongen 2018/19.

”KOMMER KRÄVAS EXTRAORDINÄRA ÅTGÄRDER”

– Vi kommer att gå på plus om det inte går rejält åt pipan men vi kommer inte att gå så mycket plus att vi klarar elitlicensen på det. Jag är medveten om att vi inte lyckas utföra några mirakel i budgeten för att lösa det egna kapitalet och få elitlicens. Det kommer att krävas extraordinära åtgärder för att lyckas med det, säger Johan Blomster, ordförande i Tingsryds AIF till SMP.
– Det är en strid varje dag men vi ligger inte efter med skatter eller löner. Däremot ligger vi periodvis efter gentemot våra leverantörer som får agera bank åt oss vissa dagar.

Tingsryd hade 100 000 kronor i eget kapital vid säsongsstarten. Detta efter att ha gått back 900 000 kronor under förra säsongen.

The post Allsvenska klubben kallar till möte för att rädda elitlicensen: ”En strid varje dag” appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Allsvenska klubben kallar till möte för att rädda elitlicensen: ”En strid varje dag”

kommentarer