Allsvenska klubben kan mista elitlicensen

By Måns Karlsson

Troja/Ljungby har ekonomisk kris. Som det ser ut nu kommer man inte klara elitlicensen.
– Orsaken till denna situation är en kombination av lägre publik- och sponsorintäkter än beräknat och budgeterat samt också något högre operativa kostnader, skriver ordförande Pelle Wass i ett pressmeddelande.

Från och med nu ställs det högre krav på de allsvenska klubbarnas ekonomi. De måste ha ett eget kapital på 1,5 miljoner kronor för att beviljas elitlicens. En siffra som många lag ser ut att få problem att klara av.

En av dem är Troja/Ljungby. Man har missbedömt den ekonomiska situationen och kommer, som det ser ut nu, få stora problem att klara de nya ekonomiska kraven.
– Många klubbar har aviserat svårighet att klara detta och vi gör nu detsamma. Vår prognos och realistiska bedömning för detta verksamhetsår är en förlust på cirka 0,5 miljoner vilket betyder att vi måste hitta ”nya” intäkter på närmare 1,5 miljoner för att klara licenskravet. Orsaken till denna situation är en kombination av lägre publik- och sponsorintäkter än beräknat och budgeterat samt också något högre operativa kostnader, skriver ordförande Pelle Wass i ett pressmeddelande.

Man har inga problem när det gäller att betala löner eller sådana saker. Det är just ett eget kapital på 1,5 miljoner kronor de får svårt att få.
– Vi kommer nu att inleda diskussioner med våra olika partners, leverantörer, medlemmar etc. för att undersöka möjligheten om ett ökat stöd för att vi ska klara denna utmaning tillsammans, fortsätter Wass.

Den HockeyAllsvenska nykomlingen ligger på plats elva i tabellen.

The post Allsvenska klubben kan mista elitlicensen appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Allsvenska klubben kan mista elitlicensen

kommentarer