Än kan gubben – Jimmie Ericssons drömmål gav Skellefteå första semin

By Uffe Bodin

Utspelade och på efterkälken i en och en halv period. Sedan vaknade Skellefteå till liv. Ett spektakulärt övertidsmål av Jimmie Ericsson gav västerbottningarna den första semifinalen mot Djurgården, 4–3.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
För första gången sedan 2012 spelas det SM-semifinalhockey på Hovet. För sex år sedan spelade AIK semifinal mot Skellefteå AIK, som vann den serien innan de förlorade finalen mot Brynäs. Nu är Skellefteå återigen i Stockholm på jakt efter sin sjunde finalplats på de senaste åtta åren.

Men starten på semifinalserien mot Djurgården kunde ha startat betydligt bättre för västerbottningarna. Hemmalaget´ kopplade nämligen ett rejält grepp om tillställningen direkt. Det resulterade i ett vackert ledningsmål efter 8.28. Detta sedan Gustav Possler vunnit pucken bakom mål och hittat Patrik Lundh på högerkanten. Han gav Markus Ljungh öppen kasse på borte stolpen.
– En ”Linkan-pass” från ”Peppe, sade Ljungh i pausvilan med referens till djurgårdslegendaren Fredrik Bremberg.

JIMMIE GAV SKELLEFTEÅ SYRE

Skellefteå stack upp med ett par bra chanser efter snabba spelvändningar. Tim Söderlund prickade ramen medan Jesper Olofsson inte klarade av att överlista Adam Reideborn på ett friläge. I stället slog Jonathan Davidsson in 2–0 mellan benen på Joni Ortio efter förarbete av brorsan Marcus Davidsson.

Djurgården fortsatte på inslagen väg efter periodpausen och hade mycket av andra perioden. Men mitt i pressen dök en Skellefteåchans upp från ingenstans. Jiimmie Ericsson fick pucken efter en spelvändning, använde backen Alexander Falk som screen och vispade pucken förbi en överrumplad Reideborn.

Målvakten fick revansch. När Skellefteå började trycka på stod han för några fina räddningar som gjorde att Djurgården kunde gå till

Läs mer här: Än kan gubben – Jimmie Ericssons drömmål gav Skellefteå första semin

kommentarer