Anaheim kvitterade matchserien – Silfverberg avgjorde igen

By Fredrik Sandquist

I senaste match gjorde han två mål och spelade fram till ett mål när han var en av anledningarna till att Anaheim vann den tredje matchen. I den fjärde matchen klev Jakob Silfverberg fram igen och avgjorde matchen genom sitt 4-3-mål 45 sekunder in i förlängningen.

Hemmaplansfördel verkar inte vara en faktor i den här serien då båda lagen hittills har vunnit alla sina matcher på bortaplan. Efter 0-2 i matcher på hemmaplan var Anaheim tvingade att vinna åtminstone en match i Edmonton och efter två raka segrar vänder laget nu hem med 2-2 i matchserien.

Det var annars Edmonton som började bäst och Milan Lucic gav laget ledningen efter 15.38 och bara två minuter senare gjorde Connor McDavid 2-0 och det såg ut som att Edmonton skulle kunna ta hem segern men Anaheim ville annat. I den andra perioden dominerade Anaheim och vann perioden med 3-0 efter två mål av Ryan Getzlaf och ett av Rickard Rakell.

Inför tredje perioden var det då ombytta roller och det var Edmonton som fick jaga men det dröjde ända tills det bara var två minuter kvar av perioden innan kvitteringen kom. Det var Drake Caggiula som snappade upp en retur framför John Gibson i målet och stänkte upp pucken i nättaket.

Matchen gick till förlängning men den blev bara 45 sekunder lång innan Jakob Silfverberg pricksköt in segermålet på ett direktskott efter en fin passning av Ryan Getzlaf.

I och med målet tog Anaheim tillbaka hemmaplansfördelen men frågan är om det är en fördel i denna matchserie.