Arbetsmyran som börjat leverera poäng: ”Varit lite islossning”

By Henrik Skoglund

HV71 är inne i en bra trend för tillfället och på torsdagskvällen tog de sin fjärde raka seger när Växjö besegrades med 3-2 på hemmaplan. En som haft stark form på senare tid är Anton Bengtsson.
— Vi litar på varandra och vågar göra de här svårare grejerna, berättar forwarden för hockeysverige.se.

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)
Kedjan med Oscar Sundh, Robin Figren och Anton Bengtsson har varit bra på senare tid. I den hårt arbetande kedjan har Anton Bengtsson på senare tid levererat fyra poäng på de tre senaste matcherna. Grovarbetare som han är.
— Det har varit lite islossning nu på poängfronten om man ser till de senaste matcherna. Det är alltid kul att få göra lite poäng, det ger en boost till självförtroendet, berättar han för hockeysverige.se.

Vad tycker du om er kedja?
— Jag tycker vi har hittat anfallsspelet på ett annat sätt nu och vet var vi har varandra. Vi litar på varandra och vågar göra de här svårare grejerna.

Om man ser till laget, fyra raka segrar nu. Hur långt kan det bära?
— Nu har vi kommit tillbaka lite på vinnarspåret igen och hittat vår identitet och spelar stundtals bra. Vi är inte riktigt där än var vi vill vara, men jag tycker att det ser lovande ut.

Anton Bengtsson blev poänglös i kvällens match, men fanns inne på Oscar Sundhs viktiga kvittering i slutet av den andra perioden. Många på plats i Kinnarps Arena sa att mötet HV71-Växjö var den bästa match de sett i Jönköping under hösten och vintern.

Som lag, var det eran bästa match för säsongen?
— Oj, det är så svårt att svara på direkt efter en match. Jag tycker vi spelar bra idag. Första perioden är riktigt bra och jag tycker vi trycker ner dem och skapar väldigt bra

Läs mer här: Arbetsmyran som börjat leverera poäng: ”Varit lite islossning”

kommentarer