Åtal för vapenbrott efter tre år

Malmö Det tog över tre år från brott till åtal, men nu för två män med anknytning till vad polisen kallar ”nätverket Hells Angels” svara för anklagelser om bland annat grovt vapenbrott.

Det var i november 2012 som polisen slog till mot en fastighet något öster om Malmö tätort. Där inne hittade man vapen av flera slag: två pistoler med vardera två magasin, elpistol med ammunition och kikarsikte, ett hagelgevär, luftgevär, pepparsprej och tre elchockare. Sju rånarluvor hittades också, liksom drygt 100 000 kronor i kontanter.
I lokalen fanns också en del djur – ormar, en iller och en musuppfödning.
I huset fanns så pass mycket material som kunde knytas till Hells Angels att polisen drog slutsatsen att lokalen användes av den sammanslutningen.
På gården fanns två övervakningskameror uppsatta. Med hjälp av inspelningar från dem har polisen slutit sig till att två män, 43 och 47 år, i praktiken bodde där inne, och det är dessa som nu åtalas. Bland annat för olaglig kameraövervakning, eftersom åtminstone en av kamerorna var riktad så att den täckte en yta dit allmänheten har tillträde.
Den ene mannen åtalas därtill för häleri, för att han hade en mörkerkikare, som stulits från Försvaret.
I lokalen hittades dessutom narkotika och dopningsmedel,

Läs mer här: Åtal för vapenbrott efter tre år

kommentarer