Avled vid en explosion

HJÄRUP En 50-årig man har avlidit i samband med en explosion i ett förråd utanför en villa i Hjärup. Polisen är på plats och utreder nu om något brott har begåtts.

Det var vid 16.54 på lördagen som Räddningstjänsten Syd fick in larmet om att det brann i en villabyggnad i Hjärup.
Personal från Lomma brandkår och senare från räddningstjänsten i Lund ryckte ut direkt. När de kom till platsen var branden i princip släckt.
– Något har exploderat i förrådet som ligger bredvid villan men när vi kom dit behövde vi inte agera, förklarar Torbjörn Krokström, inre befäl på Räddningstjänsten Syd.
I förrådet hittade räddningstjänsten också en man som var avliden. Varför han var där när det exploderade vet man inte i nuläget. Enligt Sydsvenskan är mannen i 50-årsåldern och flera anhöriga var utanför förrådet när det exploderade.
– Vi betraktar händelsen som en familjetragedi som tyvärr har slutat illa. En stödgrupp från kommunen finns på plats för att ta hand om de anhöriga i familjen och grannarna, som alla är chockade över händelsen, säger Torbjörn Krokström.
Skånepolisen beräftade vid 19-tiden dödsfallet men inte explosionen. Polispatruller och tekniker är på plats vid villan, har spärrat av och utreder nu vad som har

Läs mer här: Avled vid en explosion

kommentarer