Avslöjar: Leksands back klar för SHL-spel nästa säsong

By Uffe Bodin

Han har varit en av Leksands bästa backar den här säsongen. Nu kommer belöningen för Olle Alsing. Enligt vad hockeysverige.se erfar är den 21-årige backen klar för SHL-spel med Djurgården till hösten.

Olle Alsing kom till Leksand från Almtuna inför förra säsongen och var med om lagets korta SHL-sejour innan man blev degraderade till Hockeyallsvenskan. Där har backen från Uppsala fått ett lyft i ett Leksand som toppar tabellen efter gårdagens 3–1-seger mot Modo.

21-åringen har samlat ihop tio poäng (2+8) på 29 allsvenska matcher och har mycket starka underliggande siffror. När Alsing är på isen tar Leksand nästa 60 procent av avsluten. Det gör honom till en av lagets bästa spelare, endast överträffad av Tobias Forsberg (65 procent) och Patrik Norén (63 procent) av de som spelat med Leksand hela säsongen.

”INGEN KOMMENTAR”

Alsings framgångar har gjort honom attraktiv på spelarmarknaden. Och nu ska han, enligt vad hockeysverige.se erfar, vara klar för spel i SHL med Djurgården säsongen 2018/19.
– Ingen kommentar, säger agenten Jacob Hedin på A.M.A. Sports Agency till hockeysverige.se.

Olle Alsing har totalt spelat 130 allsvenska matcher med Almtuna och Leksand. Han har på dess noterats för elva mål och 44 poäng. Under fjolårets SHL-säsong sköt han ett mål och hade åtta poäng på 45 matcher.

The post Avslöjar: Leksands back klar för SHL-spel nästa säsong appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Avslöjar: Leksands back klar för SHL-spel nästa säsong

kommentarer