Backbrist – då lånar allsvenska klubben från Linköping

By Uffe Bodin

En back är upptagen med JVM, en tillbaka i SHL-klubben efter lån och en tredje skadad. Det gör att IK Oskarshamn lånar in J20-backen Alexander Karlsson från Linköping.

Det råder bråda tider för IK Oskarshamn. Topplaget i Hockeyallsvenskan har drabbats av backbrist efter att ha tappat slovaken Martin Fehérváry till JVM-spel, fått se HV71 kalla tillbaka lånet Tom Hedberg och Linus Morin gå sönder.

För att täcka upp en av luckorna som uppstått i laget har Oskarshamn fått in förstärkning från Linköping. Det handlar om J20-backen Alexander Karlsson.
– Det är en back med sina styrkor i defensiven. Han har gjort en stark höst, haft en stor roll i Linköping såhär långt och har förtjänat en chans i HockeyAllsvenskan, kommenterar sportchefen Per Kenttä i ett pressmeddelande.

19-åringen har svarat för tre mål och två assist på 18 J20-matcher den här säsongen. Han har även varit ombytt i en SHL-match med LHC.

Lånet gäller de kommande två matcherna. Han finns med i laget i kvällens bortamatch mot Almtuna och förväntas även spela fredagens hemmamatch mot Tingsryd.

The post Backbrist – då lånar allsvenska klubben från Linköping appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Backbrist – då lånar allsvenska klubben från Linköping

kommentarer