Backen tystar SHL-ryktena: ”Fokus på Modo”

By Ronnie Rönnkvist

En av Juniorkronornas största utropstecken under JVM-turneringen i Buffalo var Modos odraftade back Jesper Sellgren. Både under och efter turneringen var det mycket NHL-folk som började viska om den 19-åriga svensken som redan ryktas vara klar för SHL-spel med Luleå.
– Mitt fokus ligger på Modo. Vad som händer sen får jag ta efter säsongen, säger Sellgren till Hockeysverige.se

Hockeysverige.se fick en intervju med Sellgren dagen efter Modos 5-2-seger i HockeyAllsvenskan mot Tingsryd, men vi började med att skruva tillbaka klockan till Junior-VM i ett kylslaget Buffalo.
– Junior-VM var en riktigt häftig upplevelse samtidigt som vi hade en riktigt härlig grupp där borta. Allt var ett riktigt häftigt minne för livet, berättar Sellgren som också ser sin egen insats som godkänd:
– Jag tycker att jag utvecklades under hela turneringen och blev bättre och bättre. Jag höll mig till det spelet som jag kunde bidra med till laget. Det betalade sig väldigt bra.

Vad ville Tomas Montén se dig bidra med?
– Det var egentligen samma som med alla, saker som man är bra på. I mitt fall är det att hitta bra lösningar i uppspelen. Sedan blev det en liten annan roll än den jag har i Modo med att ta lite mer defensivt ansvar. Bland annat i boxplay som det vart en hel del spel för mig i.
– Jag tycker att jag och (Erik) Brännström, som jag spelade mer med på slutet, löste det väldigt bra då vi var inne.

Jesper Sellgren är inte draftad av någon NHL-klubb ännu. Men efter den nyligen avslutade turneringen är det med stor säkerhet många NHL-klubbar som har fått upp ögonen för honom. Själv märkte han inte av att det skulle finnas något intresse för honom från andra sidan Atlanten under själva turneringen.
– Det var ingenting som jag hörde då. Klart att jag hörde lite småsnack här och

Läs mer här: Backen tystar SHL-ryktena: ”Fokus på Modo”

kommentarer