Bäckströms rehab kan dra ut på tiden – riskerar missa första månaden

När Nicklas Bäckström opererade höften i våras hette det att han skulle vara redo till träningslägrets början. Därefter har det förändrats till att han inte skulle vara med under någon av lagets försäsongsmatcher. Nu kan återkomsten ha skjutits på framtiden ännu lite mer.

I en artikel på CSN Mid-Atlantic placeras Bäckströms möjliga återkomst i slutet av oktober, vilket skulle innebära att han missar den första månaden av NHL-säsongen. Varken coachen Barry Trotz eller Bäckström själv vill sätta någon tidsprognos, men svensken är tydlig med att han inte tänker stressa tillbaka.

– Jag måste få upp styrkan i benet igen, och det kommer att ta ett tag. Vi har haft en bra diskussion. Personligen så vill jag inte börja spela för tidigt och göra illa höften igen. Vi är på samma sida och vi tar det dag för dag, vecka för vecka och tar det därifrån, säger Bäckström.

Med Bäckström på läktaren under säsongsstarten förväntas ryssen Jevgenij Kuznetsov ta rollen som center i Capitals förstakedja. Det kan också öka chansen för Derek Roy, som är på tryout, att få ett kontrakt med laget.

Läs mer här: Bäckströms rehab kan dra ut på tiden – riskerar missa första månaden

kommentarer