Bekräftat: Slutspelshjälten ansluter till Linköping

Det har spekulerats vara på gång under en längre tid och nu är det också klart. Växjös slutspelshjälte, Rhett Rakhshani, lämnar Småland för en flytt till Linköping.
– Rhett är en offensivt skicklig spelare som är värvad för att ta en plats i en av våra toppkedjor. Han har dessutom en historik av starka prestationer i slutspelstider, en kvalité som vi värdesätter högt, säger Linköpings GM Fredrik Emvall till klubbens hemsida.

Rakhshani upplevde i år en tung grundserie med endast 18 poäng (6+12) på 51 matcher, men var sedan en av slutspelets mest framträdande spelare under Växjös resa till guldet. På 18 matcher svarade amerikanen där för åtta mål och tolv poäng, varav fyra av fullträffarna kom i finalserien mot Skellefteå.

Utöver två säsonger i Växjö har Rakhshani också hunnit representera HV71 under sina tre år i Sverige. Nu ser han fram emot det som väntar i hans tredje SHL-lag.
– Jag är väldigt nöjd och förväntansfull över att komma till Linköping. Dan Tangnes har visat intresse för mig sedan första gången jag kom till Sverige och det ska bli kul att äntligen få chansen att spela för honom, säger forwarden.

Rakshani är Linköpings femte forwardsvärvning inför kommande säsong och kontraktet med amerikanen …Läs mer

Läs mer här: Bekräftat: Slutspelshjälten ansluter till Linköping

kommentarer