Benitez pressades om Reals måltorka

MALMÖ Rela Madrids tränare Rafa Benitez fick det hett om öronen i samband med presskonferensen på Swedbank Stadion. Spansk media gick hårt åt honom med frågor om lagets måltorka.

Inför matchen mot Malmö FF i Champions League var det nog ganska otippat att spansk media skulle fokusera på att stjärnlaget Real Madrid har svårt med målskyttet. Men precis så blev det när Rafa Benitez och mittbacken Nacho klev in på podiet. Efter 0-0 mot Malaga senast och ytterligare ett par matcher med dålig målfabrikation var uppenbarligen måttet rågat för mediauppbådet.
Men Benitez satt lugn i stormen:
– Vi har inte lyckats få in tillräckligt med mål på sistone, men jag är nöjd med laget. Vi skapar många lägen, så jag är inte orolig. Fortsätter vi skapa chanser så kommer målen, sa Realtränaren.
– Nyckeln är effektivitet och att få rätt på den svåra sista passningen. Som tränare är det mitt jobb att stötta spelarna och stärka deras självförtroende, och kanske justera några små detaljer i positionsspelet.

Benitez var inte alls intresserad av att kritisera sina anfallsspelare:
– De ska göra det de är bra på och de har sina inövade sätt att röra sig. De ska fokusera på sitt anfallsspel och göra det de är bra

Läs mer här: Benitez pressades om Reals måltorka

kommentarer