Biffiga BMW M2 Competition officiell

By Erik Inge

bmw_m2_competition_2018_003

410 hästkrafter – så stark är nya BMW M2 Competition. Det är med andra ord 40 fler än

Utvändigt finns det också flera detaljer som särskiljer M2 Competition från ”vanliga” M2 Coupe. Bland annat är fronten uppdaterad med en hungrigare njurar och större luftintag för bättre kylning och sportigare utseende. M2 Competition får för övrigt samma kylsystem som M4 Competition, det vill säga tre kylaggregat och en separat oljekylare . Under huven sitter även en ny krängningshämnare i kolfiber som enligt BMW ska ge ökad stabilitet i framvagnen.

Avgassystemet är nytt, fyrpipigt och är utrustat med elektroniskt ställbara klaffar för sportigare ljud.
Avgassystemet är förövrigt i svart krom något som går igen i flera detaljer på M2 Competition. Njurarna i grillen är lackade i den glansiga kulören Shadow Line, och så även gälarna på sidan.

19-tummare (245/35 fram och 265/35 bak) är standard på M2 Competition liksom adaptiva LED-strålkastare, Navigation system Professional samt nya M-sidospeglar. Den gråa kulören som syns på bilderna kallas Hockenheim Silver Paint och är exklusiv för modellen.
M Sport-bromsar med gråa bromsok är dock tillval. M Sport-bromsarna har för övrigt uppgraderats till M2 Competition. Skivorna mäter numera 400 millimeter i diameter fram (sexkolvsok) och 380 bak (fyrkolvsok).

Invändigt är sportstolar standard men än mer kramande M Sport-stolar med integrerade nackstöd finns som tillval.

BMW M2 Competition kommer att börja byggas i sommar och de svenska priserna startar på 625 000 kronor.

Läs mer här: Biffiga BMW M2 Competition officiell

kommentarer