Bliding: Vi gjorde rätt i att avvakta domen

KRÖNIKA

Det var svårt att låta bli att reagera med ryggraden när Sydsvenskan lanserade sin omfattande granskning av Prespa Birliks behandling av afrikanska gästspelare. Kan man verkligen, som tidningen hävdade, komma undan med lönefusk och dubbla kontrakt och ändå tillåtas avancera i seriesystemet?

Men efter några faktakollar och intervjuer av olika initierade källor insåg vi snart att anklagelserna mot klubben inte var tillräckligt underbyggda, möjligen dessutom initierade av en eller flera personer kopplade till klubben med agg till sittande styrelse och att det fanns en hel del motstridiga argument. Så vi bestämde oss för att avvakta med publicering.
Det gjorde vi alldeles rätt i.

Efter en omfattande och mycket grundlig belysning av klubben kom Svenska Fotbollsförbundet på onsdagen fram till att Prespa Birlik inte gjort någonting som är i strid med förbundets regelverk.
Om Skatteverket skulle eftertaxera klubben av någon anledning – enligt våra källor är det inte särskilt troligt – så är inte det heller något allvarligare brott än att det varje år drabbar en hel del idrottsföreningar utan några sportsliga eller idrottsjuridiska konskevenser
Förutsatt att de kan betala sin restskatt vill säga.
Det förefaller alltså som om Prespa Birlik sportsligt och juridiskt inte gjort något fel och det är vad man från klubbens

Läs mer här: Bliding: Vi gjorde rätt i att avvakta domen

kommentarer