BODIN: För bra för JVM – här är stjärnorna som missar årets turnering

By Uffe Bodin

JVM kommer i vanlig ordning att spelas utan de allra bästa juniorerna i världen. Här tittar Uffe Bodin närmare på stjärnorna som inte kommer loss till årets turnering i Buffalo på grund av NHL-spel.

I fjol missade hela 16 spelare JVM på grund av NHL-spel. I år har den siffran sjunkit till elva. I vanlig ordning är det Kanada som drabbas hårdast. De saknar fem spelare, tre forwards och två backar som helt klart är bra nog för att kunna räknas som en förstafemma i ett JVM. De kanske tyngsta tappen står ändå Finland noterade för i form av Patrik Laine, som redan har stjärnstatus i NHL efter fjolårets 36 rookiemål för Winnipeg Jets, och Jesse Puljujärvi, som fått en allt mer framträdande roll i Edmonton Oilers efter att ha inlett säsongen i AHL.

Här nedan finner ni samtliga elva spelare som inte kommer loss till JVM. Notera att de äldsta spelarna som deltar i årets JVM är födda 1998.

Finland

Patrik Laine, fw, Winnipeg
Jesse Puljujärvi, fw, Edmonton
Kommentar: För två år sedan låg de bakom Finlands JVM-seger hemma i Helsingfors. Redan i fjol ansåg deras NHL-klubbar att de var överkvalificerade att lira JVM. Hoppet att få loss dem var så klart lika med noll, även om det faktum att Puljujärvi inledde säsongen med Edmontons farmarlag Bakersfield i AHL tände något slags hopp. Finland kan tröst sig med att de har ett riktigt bra lag ändå.

Sverige

Jesper Bratt, fw, New Jersey
Kommentar: Nej, den här succén såg man inte direkt komma. För ett år sedan ansågs Jesper Bratt inte tillräckligt bra för att ta plats i Juniorkronorna. Och nu för han helt plötsligt för viktig för ett NHL-lag för att släppas till turneringen. Då kan man snacka om utveckling. Tungt tapp för svenskarna som inte

Läs mer här: BODIN: För bra för JVM – här är stjärnorna som missar årets turnering

kommentarer