BODIN: Här är 15 spelare ni inte får missa på JVM

By Uffe Bodin

Äntligen dags för JVM! Då tar Uffe Bodin och ger er en späckad förhandskoll på de 15 mest intressanta spelarna inför turneringen i Buffalo. Här är spelarna som går en synnerligen spännande framtid till mötes.

JVM ska till att starta och för första gången på fem år är jag inte på plats. Det känns en smula underligt, men samtidigt ganska skönt eftersom jag däckade med feber på julafton. Plus att jag slipper löpa gatlopp i Buffalo på grund av min nu sju år gamla krönika där jag tog heder och ära av staden förra gången JVM gick där. Men det är en annan historia…

Trots att jag alltså inte kommer att vara den på redaktionen som levererar intervjuerna och texterna från Buffalo – den äran får Anton Edman som jag gott tycker att ni kan följa på Twitter – vill jag dra mitt strå till stacken. Därför har jag så här alldeles inför turneringen dragit ihop en lista över 15 spelare som jag tycker ni bör hålla ett extra öga på. Eftersom den är uppbyggd som en ranking kan man tolka den som en lista över ”de största stjärnorna”, men här har jag egentligen gått mer på egna preferenser än någon slags universell stjärnstatus. Vad det nu än innebär.

Vad den här listan gör extra tydligt är att det här mycket väl kan bli backarnas turnering. Jag tycker att stjärnlystern på blålinjen är betydligt större än den är på forwardssidan nu när de största stjärnorna ur 98- och 99-kullen redan spelar i NHL.

Då kör vi…

15) Adam Fox, back, USA
Harvard University (NCAA)
Draftad: Calgary Flames som 66:e spelare (2016).
USA:s försvar ser inte alls lika bra ut som i fjol, när Charlie McAvoy patrullerade på lagets blålinje med en auktoritet som få andra backar i turneringen hade.

Läs mer här: BODIN: Här är 15 spelare ni inte får missa på JVM

kommentarer