Bottenlaget ger sig inte – helgens andra seger

By Henrik Skoglund

Igår besegrade de Brynäs på bortaplan. Idag tog de en ny skalp när Leksand besegrades med 2-3 efter straffar. Men fortfarande är det en lång väg till säker mark för SDE.

SDE jagar närmast Brynäs över kvalstrecket, ett lag de besegrade igår. I dag tog de sig an Leksand på bortaplan och det började bra när Lili pinter gjorde 0-1 sent i den första perioden.

Även 0-2 skulle komma när Eliza Snider gjorde mål i powerplay en bit in i den andra perioden. Madeleine Hall och Elin Lundberg skulle dock reducera och kvittera för Leksand innan perioden var slut.

Efter en mållös andra period och förlängning avgjorde sedan Phoebe Staenz på straffar.

BRYNÄS VANN

Tyvärr för SDE:s del så tog Brynäs tre blytunga poäng när de idag besegrade AIK på hemmaplan med 3-0.

Matchen blev också en kamp mellan OS-målvakterna Sara Grahn och Minatsu Murase där Grahn höll nollan. Brynäs målskyttar var Angelica Östlund, Michele Nielsen och Lina Bäcklin.

I Örnsköldsvik gick Modo till den första pausvilan med en 2-0-ledning i mötet mot jumbon Göteborg efter det att Celine Tedenby och Erika Grahm gjort varsitt mål. Tedenby har nu gjort nio mål totalt under säsongen, varav fyra kommit i helgens matcher.

Göteborg reducerade en bit in av den tredje perioden genom Emma Johansson. Men trots försök med utplockad målvakt kom de inte närmare än så.

The post Bottenlaget ger sig inte – helgens andra seger appeared first on Hockeysverige.