Brynäsmålvakten kritisk till förberedelserna inför OS: ”Vi har haft bättre förutsättningar”

By Mathias Andersson

Hon är en av SDHL:s bästa målvakter.
Och i februari kommer Sara Grahn bli viktig i Damkronornas jakt på ädla medaljer i OS i Sydkorea.
Men upplägget inför turneringen – ställer hon sig kritisk till.
– Förutsättningarna har varit bättre inför tidigare olympiader, säger hon till Hockeypuls.

Sara Grahn är Brynäs förstamålvakt och har en lång meritlista med många fina prestationer i såväl klubblag som landslag. För någon dag sedan är hon tillbaka efter en inför-turnering till OS som spelades i Finland.

Det har tidigare även varit en turnering i Kanada. Men för Damkronorna har det varit en bristvara kring matcher mot bra motstånd och träningar inför matcher om man jämför med föregående år. Det kan Grahn vittna om. Detta med tanke på hennes tre tidigare genomförda olympiader.
– Vi har haft bättre förutsättningar tidigare gånger. Nu blir det oftast bara någon enstaka träning innan matcherna. Det kan vi jämföra med förberedelserna inför OS 2010 när vi hade ett sex veckor långt förberedelseläger. Det var extremt långt. Förmodligen kommer vi väl aldrig att uppleva något liknande, berättar hon för Hockeypuls.

BRA STÄMNING I GRUPPEN

Även om så är fallet, har Damkronorna slutit samman en bra grupp, menar Sara Grahn.
– Vi har nu haft några samlingar under hösten och gruppen blir allt tightare. Vi har blivit bättre och bättre under säsongen. Sådant gör ju inte saken sämre. Vi vann mot Finland, Tyskland och Japan.

The post Brynäsmålvakten kritisk till förberedelserna inför OS: ”Vi har haft bättre förutsättningar” appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Brynäsmålvakten kritisk till förberedelserna inför OS: ”Vi har haft bättre förutsättningar”

kommentarer