Byter allsvensk klubb inför slutspurten: ”En stark och oöm spelare”

By Uffe Bodin

John Dahlström byter allsvensk klubb inför avslutningen av den hockeyallsvenska säsongen. I dag lånade Almtuna ut 21-åringen till Oskarshamn.
– En spelare som går rakt på mål är bra i spelet runt kassen, säger sportchefen Per Kenttä om värvningen.

Han är fostrad i Frölunda, draftad av Chicago Blackhawks och var i fjol nära att slå sig in i den svenska JVM-truppen. Forwarden John Dahlström har under årets säsong hållit till i Almtuna i Hockeyallsvenskan. Där har det inte riktigt lossnat för forwarden, som även varit utlånad till både Wings Arlanda och Hudiksvall i Hockeyettan.

Efter sju poäng (3+4) på 28 allsvenska matcher med Almtuna lånas han nu ut till konkurrenten IK Oskarshamn resten av säsongen.
– Det känns bra att kunna bredda upp truppen inför sluttampen av serien så att vi inte blir så sårbara vid eventuell frånvaro. John är en stark och oöm spelare som går rakt på mål är bra i spelet runt kassen. Där finns mycket potential i honom, säger IKO:s sportchef Per Kenttä i ett pressmeddelande.

John Dahlström spelade i fjol för Medicine Hat Tigers i den kanadensiska juniorligan WHL. Där blev det 30 mål och 59 poäng på 63 matcher och ytterligare 13 poäng på elva slutspelsmatcher.

The post Byter allsvensk klubb inför slutspurten: ”En stark och oöm spelare” appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Byter allsvensk klubb inför slutspurten: ”En stark och oöm spelare”

kommentarer