Chocken: Svensken kallas upp – då petas klubbikonen

By Måns Karlsson

Det här är något av en historisk dag i Chicagos moderna historia. Stjärnbacken Brent Seabrook är petad i nattens match mot Ottawa. Cody Franson skickas till farmarlaget. I stället kallas Erik Gustafsson upp.

Han har spelat 964 matcher för klubben. Han har varit en av de viktigaste pusselbitarna i Chicagos tre Stanley Cup-titlar under 2010-talet. Han har under många år bildat ett av NHL:s främsta backtandem tillsammans med Duncan Keith. Han har varit assisterande lagkapten alla säsonger utom en sedan 2007. Men när Chicago i natt möter Ottawa är Brent Seabrook inte med.

Stjärnbacken är rätt och slätt petad från laguppställningen efter en på många sätt tung säsong. Men att han skulle petas från laget var det inte många som kunde förutse.
– Jag behöver bli jämnare. Jag har haft bra perioder och sämre perioder, säger han till Chicago Sun-Times.

32-årige Seabrook har en årslön på 6,875 miljoner dollar – till 2024. Ett kontrakt som redan nu börjar se riktigt dåligt ut och som troligtvis inte kommer bli bättre de kommande sex åren direkt.

GUSTAFSSON UPPKALLAD

Erik Gustafsson kan i stället få chansen, även om det inte är säkert att han finns med i laguppställningen redan i nattens match. Han har nämligen kallats upp från farmarlaget idag. NBC spekulerar emellertid i att Duncan Keith, Jan Rutta, Gustav Forsling, Jordan Oesterle, Michal Kempny och Connor Murphy lägger beslag på de sex backplatserna.

Om Gustafsson skulle få chansen blir det hans första match i NHL sedan säsongen 15/16. Då fick han chansen i Blackhawks vid 41 tillfällen. Den här säsongen har han gjort succé i AHL med 17 poäng på 25 matcher som resultat.

FRANSON NEDSKICKAD

Cody Franson går

Läs mer här: Chocken: Svensken kallas upp – då petas klubbikonen

kommentarer