Colorados olycka – poängligatvåan skadad efter kollisionen med svensken

By Uffe Bodin

Colorado Avalanche tappade inte bara ledningen och förlorade bortamötet med Vancouver Canucks på onsdagsmorgonen. Man förlorade även sin poängkung och härförare Nathan MacKinnon med skada.
– Jag vet inte hur allvarligt det är, sade coachen Jared Bednar efter 3–4-förlusten.

Colorado Avalanche har varit en av de mest positiva överraskningarna i NHL den här säsongen. Detta till stor del tack vare Nathan MacKinnon och hans lika stora som efterlängtade genombrott i NHL.

22-åringen ligger tvåa i NHL:s poängliga med 61 poäng på 49 matcher, tre poäng efter Tampa Bay Lightnings Nikita Kutjerov i toppen. Nu kan MacKinnon dock tvingas till en del vila. I nattens bortamöte med Vancouver Canucks utgick han med en överkroppsskada.

Det var i den andra perioden, efter en kollision med Vancouvers svenske back Alexander Edler, som MacKinnon grinade illa i båset. Han lämnade sedan matchen och återvände aldrig.
– Jag vet inte hur allvarligt det eller hur länge han blir borta. Det är en överkroppsskada, sade coachen Jared Bednar på presskonferensen efter matchen.
– Jag vet inte om det är dag-för-dag eller inte. Jag måste prata med sjukgymnasterna. Vi vet antagligen mer i morgon (läs i dag).

LANDESKOG MOT 20 MÅL IGEN

Vancouver vann matchen med 4–3 efter att Sven Bärtschi avgjort tillställningen i förlängningen. Daniel Sedin gjorde det viktiga 3–3-målet som tvingade fram förlängningen. Det kom i powerplay tidigt i tredje perioden efter förarbete av tvillingbrorsan Henrik Sedin.

Gabriel Landeskog sköt två av Colorados mål. Han behöver bara ett mål till för att nå 20-målsplatån för femte gången i sin NHL-karriär. totalt har han 38 poäng (19+19) på 45 matcher. I fjol gjorde han 18 mål på 72 matcher.