Dansk framgång för hitmakaren i Höör

Musik I helgen var det stor gala i Herning, när Danmarks motsvarighet till svensktoppen delade ut priser. Lotte Riisholt vann titeln ”årets dansktophit” med låten Det var mer end en sommerflirt. Något som förstås gladde låtskrivaren Mats Larsson i Höör lite extra.
– Man vill ju att ens låtar ska bli uppskattade, säger han.

Mats Larsson har ett digert hitregister bakom sig och skriver – tillsammans med kollegan Peter Nord – sånger till dansband i hela Norden men också till japanska popband. Nytt är att låtskrivarduon också siktar mot att få in en fot i Nashville via svenska sångerskan Beatrice.
Sedan 2000 har Mats Larsson skrivit låtar, något han började med när han fick trappa ned på sin musikerkarriär eftersom han drabbats av tinnitus. Han spelar dock fortfarande ute i flera olika sammanhang, mestadels i Skåne och bland annat i folkmusikgruppen Frostafrun.

Tre låtar var nominerade till priset årets dansktophit. En jury valde vinnaren.
– Lotte Riisholt har legat etta med vår låt länge, och nu har vi en ny låt med henne som legat tio veckor på listan, berättar Mats Larsson. Hon har själv översatt texten till den vinnande låten till danska,
Dansktoppen beskriver han som något annorlunda än Svensktoppen.
– Mer

Läs mer här: Dansk framgång för hitmakaren i Höör

kommentarer