De tjeckiska stjärnorna ordnade tung premiärseger mot Ryssland

By Uffe Bodin

Tjeckien fick bästa möjliga start på JVM. I öppningsmatchen mot Ryssland blev det seger med 5–4 – efter att de tjeckiska stjärnorna presenterat sig direkt. Martin Necas, Filip Zadina och Filip Chytil svarade alla för varsitt mål och varsin assist.

Ryssland kommer in i årets JVM med medalj i sju raka turneringar. Trots det finns det en hel del frågetecken för årets ryska upplaga, som på pappret ser svagare ut än sina föregångarna. Och kanske var annandagens premiär mot Tjeckien ett bevis för att det finns en del hål i laget.

Det blev nämligen förlust med 4–5 efter att tjeckerna ryckt med två mål i den andra perioden. Och det var de tjeckiska stjärnorna som låg bakom skrällen. Martin Necas, Filip Zadina och Filip Chytil, alla tre födda 1999, svarade för varsitt mål och varsin assist i segermatchen. Ostap Safin stod också för 1+1 medan Martin Kaut hade tre passningspoäng.

TVÅ SENA RYSKA REDUCERINGAR

Necas, draftad som tolfte spelare av Carolina Hurricanes i somras, inledde målskyttet i powerplay. Zadina, som tippas gå topp fem i draften till sommaren, gjorde mål i samma spelform när han satte 3–2 i andra perioden.

Filip Kral gjorde också mål för Tjeckien. Ryssland fick sina mål från Aleksej Polodjan, Marsel Sjolochov, Artur Kajumov och Vladislav Siomin. De skapade nerv i slutskedet med två sena reduceringar, men orkade inte ta sig ända tillbaka in i matchen.

The post De tjeckiska stjärnorna ordnade tung premiärseger mot Ryssland appeared first on Hockeysverige.