”Det är en av de bättre matcherna jag har gjort i SHL”

By Uffe Bodin

Utspelade i halva matchen, men ändå med. Joel Lassinantti stod för en spektakulär insats när Luleå fick med sig två poäng från Globen efter 2–1 mot Djurgården.
– En av de bättre matcherna jag har gjort i SHL, säger målvakten till hockeysverige.se efter sina 45 räddningar.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det var en riktig kanonad han utsattes för. Bara i första perioden sköt Djurgården 21 skott mot Joel Lassinantti, men han stoppade dem alla. Luleåmålvakten fick en svettig dag på jobbet i Globen, men såg till att ge sitt lag två efterlängtade bortapoäng efter straffar. Niklas Olausson avgjorde matchen med sitt straffmål. Efteråt tackade han dock mannen längst bak för tvåpoängaren.
– Det är helt sjukt att det står 0–0 efter första perioden. Som tur är tillhör målvakten spelet och han är ruskigt bra, skrockar Olausson efter 2–1-segern.

Ja, det var tveklöst Lassinanttis match. 24-åringen stoppade 45 skott under ordinarie speltid och förlängning och höll sedan tätt i straffläggningen.
– Det kändes väldigt bra och jag kom in i det väldigt fort eftersom de sköt så många skott. Jag försökte verkligen jobba efter mitt spel och i dag funkade det, med en gnutta tur också. Men ibland måste man ha det också, säger han själv.

”DOM ÄR JU BÄTTRE ÖVER HELA MATCHEN”

Joel Lassinantti har gjort en hel del bra matcher sedan han etablerade sig som förstakeeper i Luleå. Torsdagens insats kändes ändå minnesvärd för målvakten.
– Det är en av de bättre matcherna jag har gjort i SHL, så självklart är jag nöjd. Framför allt att vi lyckades vinna och ta extrapoäng. Det känns skönt så här innan jul.

Johan Forsberg gav, helt ologiskt, Luleå ledningen i andra perioden och det dröjde därefter ända till matchens slutskede innan Andreas Engqvist skickade in kvitteringen i powerplay.

Läs mer här: ”Det är en av de bättre matcherna jag har gjort i SHL”

kommentarer