Dick målskytt i säsongsdebuten – och nu är Fredrik Pettersson igång igen

Efter att ha missat premiären var Dick Axelsson tillbaka i spel för mästarna Davos igår. Och jodå, världsmästaren från 2013 blev målskytt direkt när mästarna enkelt besegrade Zug med 4-1 på bortaplan.

Axelssons mål kom i den andra perioden och betydde 2-0, efter att Marcus Paulsson gett laget ledningen tidigare i perioden. Paulsson följde sedan upp det med att spela fram Perttu Lindgren till dennes 3-1-mål i slutperioden.

Målskytt blev också Fredrik Pettersson. Förra säsongens överlägsna poängligavinnare blev mållös i premiären, men igår sköt han två mål på fyra minuter i Luganos 4-3-vinst mot Lausane.

Pettersson sköt 33 mål och spelade fram till 36 på blott 49 matcher under förra säsongen, och gårdagens match gav inga andra besked än att ”Flugan” tänker leverera bra även nu.

I övrigt assisterade Linus Klasen till Petterssons första mål, medan Tony Mårtensson spelade fram till Philippe Furrers segermål i förlängningen.