Djurgården tog historisk seger i Riksserien

Djurgården föll i premiären, men i kväll kom lagets första seger någonsin i Riksserien. Stor segerorganisatör blev Hanna Olsson, som sköt tre mål i nykomlingsmötet med HV71.
– Det är självklart alltid roligt att göra mål och bidra till vinst, men det viktigaste är tre poäng till laget, säger hon till hockeysverige.se.

Nykomlingen Djurgården förlorade inledningsmatchen mot Linköping med hela 5-1 under veckan, men i nykomlingsmötet med HV 71 vann stockholmskorna med 5-2 efter tre mål av Hanna Olsson.
– Det var en fartfylld match där båda lagen ville väldigt mycket, det kändes som om vi kom ut som ett mer organiserat lag än mot Linköping, framförallt i egen zon, säger Hanna Olsson till hockeysverige.se och fortsätter:
– Varför vi vann tror jag är för att vi skapade mycket chanser och att ”Lollo” (Lovisa Berndtsson), vår målvakt, spelade väldigt stabilt.

Hanna Olsson var givetvis glad över att hon gjorde tre av lagets mål, även om inte det var viktigast i dagens match.
– Det är självklart alltid roligt att göra mål och bidra till vinst, men det viktigaste är tre poäng till laget och att jag får spela med en bra omgivning som ger mig möjlighet att sätta mina chanser.

Vinsten var Djurgårdens

Läs mer här: Djurgården tog historisk seger i Riksserien

kommentarer