Draftades 2013 – nu är ”Pistol-Pete” klar för säsongens tredje klubb

By Henrik Skoglund

Han är släkt med Chicagos framgångsrike coach Joel Quenneville. Men trots att han är draftad har Peter Quenneville inte gjort lika stort avtryck i hockeyvärlden. Nu är han klar för sin tredje klubb under säsongen.

Det är danska ligafyran Aalborg Pirates som på sin hemsida meddelar att Peter Quenneville, även kallad ”Pistol-Pete” ska spela för dem resten av säsongen.
— Vi känner Peter och vet vad vi får, berättar sportchefen Ronny Larsen för klubbens hemsida.

SKYTTEKUNG I DANMARK

23-åringen spelade för Aalborg även förra säsongen och blev då skyttekung i den danska ligan med 30 mål på 45 matcher.
Sent i somras bestämde han sig för att lämna Danmark för att testa lyckan i Tjeckien för Pardubice, men sejouren där blev bara tolv matcher lång innan han lämnade för en tryout i finska Saipa.

I Liiga blev det nio matcher och fyra poäng för forwarden innan det för drygt en vecka sedan meddelades att han inte fick förlängt och nu återvänder han alltså till sin gamla klubb.

DRAFTAD 2013

Peter Quenneville öste in poäng på collegenivå i Nordamerika, samt två starka säsonger i den kanadensiska juniorligan WHL för Brandon Wheat Kings, den sista som lagkapten. Men trots att han draftades av Columbus 2013 i den sjunde rundan har det aldrig varit nära med ett NHL-kontrakt.

The post Draftades 2013 – nu är ”Pistol-Pete” klar för säsongens tredje klubb appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Draftades 2013 – nu är ”Pistol-Pete” klar för säsongens tredje klubb

kommentarer