Dramatisk biljakt i Sjöbo

Sjöbo Mannen satte foten på gasen och körde rakt på polisbilen. Sedan följde en biljakt förbi ålderdomshem och längs med gångvägar.
– Det kunde slutat i katastrof, säger Patric Thelander, gruppledare vid Polisen i Ystad.

I Ystadsrondellen trappades biljakten som påbörjats utanför Anklam upp. Efter att ha kört in i en bil och fått snurr på sin egen stod den jagade mannen öga mot öga med polisen. Då valde han att sätta foten på gasen och köra rakt på. Sedan gjorde han en U-sväng och körde in i centrala Sjöbo med Patric Thelander som satt i polisbilen hack i hälarna.
Inne i Sjöbo fanns redan en polisbil som skulle kringskära mannen som ska vara i 25-30-årsåldern. Men den kom på efterkälken då mannen svängde in förbi församlingshemmet och sedan upp förbi ålderdomshemmet Kärnan. Men med Patric Thelander fortfarande hack i hälarna. Där tog den jagade mannen ytterligare en häftig vänstersväng och körde in på en gång och cykelväg.
– Det var jävligt att köra in där, där går många som ska till församlingen eller skolklasser som ska till skolan, säger ett vittne.
Mannen kom sedan in på en parkering, alldeles invid Skånska Dagbladet ingång. Där stannade han den skadade bilen som tog i marken

Läs mer här: Dramatisk biljakt i Sjöbo

kommentarer