Efter besvikelsen i JVM – matchhjälte direkt i SHL: ”Trött på att förlora”

By Anton Edman

Marcus Davidsson var snubblande nära ett JVM-guld i Buffalo. Bara dagar efter finalförlusten mot Kanada var han ikväll tillbaka i SHL. Och det var en 19-åring som såg till att bli matchhjälte direkt i återkomsten. Davidsson sköt segermålet i Djurgårdens blixtsnabba vändning borta mot FBK.
– Jag var lite trött på att förlora efter JVM-finalen, så det var jäkligt skönt med en vinst idag, säger Davidsson till hockeysverige.se.

KARLSTAD (HOCKEYSVERIGE.SE)
Djurgården har haft en tung period under jul- och nyårs-helgerna. Laget har saknat en hel del tongivande spelare. Inte minst Andreas Enqvist som fortfarande är skadad. Man har dessutom fått klara sig utan båda JVM-spelarna Axel Jonsson Fjällby och Marcus Davidsson. En sjuk Fjällby spelade inte bortamatchen mot Djurgården. Men Davidsson var tillbaka i SHL igen efter äventyret i Buffalo.
– Det var grymt kul. Skönt att komma tillbaka till laget, säger en jetlaggad 19-åring.
– I natt kunde jag ändå sova rätt bra men på bussresan så kunde jag ändå sova hela tiden om jag ville. Så man är fortfarande lite inne i USA-tiden.

Forwarden är tillbaka från ett äventyr som slutade med silver efter förlust i finalen. Men det är en förlust som han har lagt bakom sig och nu blickar framåt.
– Jag tänker inte på det så mycket längre. Jag tänker inte alls på det.
– Det är inte lätt att ta silver, ännu svårare att ta guld såklart. Men silver är det ändå inte många som har åstadkommit. Jag är stolt över det vi gjorde.

Marcus Davidsson efter segermålet till 3-2. Foto: Fredrik Karlsson / Bildbyrån

”VERKLIGEN VÄRDA ATT VINNA”

Stolt kan han även vara över matchen mot FBK. För vilken återkomst han gjorde. Trots stort spelövertag var DIF målmässigt illa ute. Men i tredje perioden kom vändningen från 1-2 till 3-2 på

Läs mer här: Efter besvikelsen i JVM – matchhjälte direkt i SHL: ”Trött på att förlora”

kommentarer