Efter jättesvackan – nu har succérookien vaknat igen

By Uffe Bodin

Han var oktober månads vassaste rookie. Efter en rejäl formsvacka, där han gick 17 raka matcher utan mål, har Arizona Coyotes juniorforward Clayton Keller vaknat igen. I natt sänkte med Washington Capitals med ett övertidsmål.

Clayton Keller utmålades som en tidig kandidat till Calder Trophy i höstas när han inledde sin första NHL-säsong med att vräka in mål för ett annars underpresterande Arizona Coyotes.

Men som för så många andra unga spelare består den långa NHL-säsongen av toppar och dalar. Det fick 19-åringen erfara under en längre period i november och början av december. Då lämnade Keller nämligen isen mållös i 17 raka matcher.

Nu tycks det dock ha lossnat för den amerikanska JVM-hjälten från i fjol. Efter att ha blivit kvitt sin måltorka i förra veckan har han nu poäng i fyra raka matcher. Detta efter att ha blivit övertidshjälte i nattens 3–2-seger mot Washington Capitals hemma i Gila River Arena. Som om inte det var nog spelade Keller även fram Christian Fischer till den sena 2–2-kvitteringen med 61 sekunder kvar att spela av den tredje perioden.

Keller har trots svackan i november och början av december samlat ihop 28 poäng (13+15) på 37 matcher. Det ger honom tredjeplatsen i nykomlingarnas poängliga efter Vancouvers Brock Boeser (33 poäng) och New York Islanders Mathew Barzal (32).

Christian Djoos hade en assistpoäng för Washington, hans sjätte poäng (2+4) på 27 matcher under rookiesäsongen i NHL.

Arizona – Washington 3–2 (0–0, 0–1, 2–1, 1–0)
Arizona: Christian Dvorak (5), Christian Fischer (9), Clayton Keller (13).
Washington: T.J. Oshie (11), Jevgenij Kuznetsov (12) (Christian Djoos).

The post Efter jättesvackan – nu har succérookien vaknat igen appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Efter jättesvackan – nu har succérookien vaknat igen

kommentarer