Efter målssuccén – nu prisas William Karlsson

By Uffe Bodin

Succén vet inga gränser för William Karlsson. Förra veckan nådde han 40-målsplatån i NHL och svarade för ett av säsongens vackraste mål. Nu har NHL utsett honom till Veckans första stjärna.

William Karlsson har varit den största överraskningen i NHL den här säsongen. Det underströks ytterligare under förra veckan när 25-åringen som tionde svensk genom tiderna tog sig förbi 40-målsgränsen i NHL. Som om inte det var nog hann Märstasonen även bli matchvinnare med ett av säsongens vackraste mål när San José Sharks besegrades under påskhelgen.

Totalt blev det nio poäng (3+6) på fyra matcher, vilket han var bäst med i NHL. För det prisar NHL honom som Veckans första stjärna i konkurrens med Arizonas målvakt Antti Raanta och Buffalos center Jack Eichel.

William Karlsson är delad trea i NHL:s målliga tillsammans med Jevgenij Malkin. Bara Aleksandr Ovetjkin (45) och Patrik Laine (43) har svarat för fler mål än Vegas Golden Knights svenska genombrottsman. Totalt står han noterad för 75 poäng (42+33) på 79 matcher.

The post Efter målssuccén – nu prisas William Karlsson appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Efter målssuccén – nu prisas William Karlsson

kommentarer