Efter succésäsongen – Price fick trasiga troféer

Efter en säsong som få andra målvakter genom tiderna kan matcha tog Montreal Canadiens Carey Price hem storslam på sommarens NHL Awards. Han vann Hart Trophy, Vezina Trophy, Ted Lindsay Award och William M. Jennings Trophy – första gången en spelare vunnit alla fyra priser samma år.

Efter galan fick Price, som alla andra pristagare, miniatyrversioner av de priser han vunnit budat till sitt hem. Det gick inte jättebra.

– Lindsaytrofén var perfekt, den kom i en skottsäker låda. Men de andra tre kom i en kartong med frigolitbitar, och två av dem var trasiga. Bara Jenningstrofén överlevde, kanske för att den bara är en skål, säger Price med ett skratt till National Post under Canadiens årliga golfturnering.

Price kunde fixa Vezina på egen hand. Det lilla målet ovanpå trofén satt löst, så allt han behövde göra var att skära bort filten från undersidan och skruva fast det igen. Det finaste priset av dem alla, Hart, var dock i sämre skick.

– Den var helt mosad. Jag smsade min agent, Gerry Johannson, och skickade en bild tillsammans med en lapp, ”det här kan inte stämma”. Det såg ut som att någon hade släppt den upp och ner och plattat till

Läs mer här: Efter succésäsongen – Price fick trasiga troféer

kommentarer