Efterlängtat mål för Sedin

By Måns Karlsson

Varken han eller brorsan har haft någon speciellt produktiv start på säsongen. I natt lyckades Daniel Sedin dock skjuta sitt tredje mål för säsongen, i Vancouvers 3-2-förlust mot Detroit.

Efter sex raka matcher utan mål, en period där det bara blivit två assistpoäng, fick Daniel Sedin äntligen näta i natt igen. Han slog till för tredje gången den här säsongen när Vancouver tog sig an Detroit på hemmaplan.

Svensken slog till med en reducering som betydde 2-1, i upptakten av den tredje perioden, och spelades förstås fram av brodern Henrik. Henrik, som fortfarande väntar på sitt första mål för säsongen, bröt därmed en sex matcher lång svit utan någon poäng.

Daniel Sedins mål gav Vancouver hopp och halvvägs in i perioden sköt backen Michael del Zotto 2-2. Det såg ut att bli ett mål som tog matchen till förlängning, men så blev det icke.

Med bara en dryg minut kvar av matchen avgjorde Tomas Tatar med sitt sjunde mål för säsongen. Det målet säkrade Detroits fjärde vinst på de fem senaste matcherna.

Darren Helm och Martin Frk blev Red Wings övriga målskyttar i segermatchen.

The post Efterlängtat mål för Sedin appeared first on Hockeysverige.