Elias Pettersson hyllas av brorsan: ”Har fötterna på jorden”

By Anton Edman


Adam Pettersson på besök i Buffalo. Foto: Hockeysverige.se

”FÖRRA ÅRET VAR HAN LITE STRESSAD”

Elias Pettersson har växt ut till en av Växjös viktigaste spelare. I årets JVM-turneringen är han lika viktig för att Sverige ska gå långt. Men under förra årets JVM hade han lite problem att få ut sin potential. Där kunde brorsan vara ett bra stöd.
– Förra året var han lite stressad när det inte hade gått bra. Då sa jag bara att ‘det spelar absolut ut ingen roll om det går bra, för din karriär kommer inte att avgöras nu’. Jag tror väl att han tog åt sig lite av det och inte grävde ned sig så mycket över det. Men det är klart att han vill och han ska vara en av de ledande spelarna. Han ska vara tungan på vågen för Sverige nu och det vill han själv vara.
– Men jag skulle nog säga samma sak om det inte skulle gå bra för honom i årets turnering. Vem bryr sig om fem, tio år? Det är klart han vill vinna guld lika mycket, men om det inte går bra kommer jag bara försöka tona ned det lite.

Glädjande nog har Elias öppnat årets JVM starkt. Redan i öppningsmatchen mot Vitryssland noterades han för både mål och assist.
– Det var en liten lättnad. Jag vet att det är mycket press. Det är jag som ska göra poäng så det var skönt att det släppte tidigt, sa Elias själv till hockeysverige.se efter 6-1-segern.

Han har gjort en kanonhöst i SHL och draftades som femma av Vancouver i somras. Nu är det dags för Elias Pettersson att även briljera i JVM.
– Jag vet att han vill ta revansch från förra året, och det är jag ganska säker på att han kommer att göra, säger storebror Emil Pettersson till hockeysverige.se.

BUFFALO (HOCKEYSVERIGE.SE)
Elias Pettersson valde inför årets säsong att byta klubb från hockeyallsvenska Timrå till SHL-klubben Växjö. Det har minst sagt varit ett lyckat drag. För vilken säsong 19-åringen har gjort så här långt. Efter 26 matcher står Elias noterad för 35 poäng. Något som får storebrorsan Emil Pettersson att lyfta på hatten.
– Allt som behöver sägas har väl sagts i stort sett. Alla vet vad han har gjort hemma i Sverige och det ska bli kul att se vad han kan göra i JVM. Jag vet att han vill ta revansch från förra året, och det är jag ganska säker på att han kommer att göra, säger brorsan Emil Pettersson till hockeysverige.se.

Storebrorsan Emil spelade även han en i Växjö innan karriären nu har fortsatt i AHL-laget Milwaukee Admirals. I tisdags var han dessutom på plats i Buffalo för att se Juniorkronornas premiärmatch mot Vitryssland. Men den största anledning var givetvis att få träffa sin lillebror Elias. Och det är samma lillebror som det alltid har varit.
– Han är likadan som han alltid har varit för mig. Han är rolig, för han är ganska obrydd av framgångarna när man är privat. Det har inte stigit honom åt huvudet någonting. Han tycker själv att det har gått över förväntan att han har gjort så mycket poäng och så vidare. Nej, det är bara roligt. Jag tycker att han hanterar det bra och att han fortfarande har fötterna på jorden.
– Han

Läs mer här: Elias Pettersson hyllas av brorsan: ”Har fötterna på jorden”

kommentarer