Emanuelsson frälste Luleå när SHL-konkurrenten besegrades i försäsongsmatchen

By Anton Högsander

Kvällens träningsmatchen mellan Djurgården och Luleå tvingades till straffläggning efter att Henrik Eriksson fått in 3-3-kvittering för stockholmarna med tio minuter kvar av ordinarie matchtid. Väl där var det Luleå som skulle visa sig från den vassare sidan när Einar Emanuelsson skickade in den matchavgörande straffen i nätmaskorna bakom DIF-målvakten Adam Reideborn.

Genrepet blev en jämn tillställning. Djurgården fick in matchens första puck genom Jonathan Davidsson, men Luleå svarade några minuter senare genom Viktor Grahn. Under mittperioden fick laget från Norrbotten in två mål genom Isac Lundeström och Johan Harju, medan Djurgården lyckades överlista Joel Lassinantti vid ett tillfälle när Lukas Vejdemo kvitterade till 2-2.

I den tredje perioden dröjde det till matchminut 49 innan stockholmarna fick in kvitteringen. Sist på pucken var Henrik Eriksson. Trots att Djurgården fick sista ordet under ordinarie matchtid var det alltså Luleå som till slut kunde vinna träningsmatchen med 4-3 efter straffar.

The post Emanuelsson frälste Luleå när SHL-konkurrenten besegrades i försäsongsmatchen appeared first on Hockeysverige.