En dömd efter massgripande

Malmö I juni greps 27 personer på Herrgården efter att vild skottlossning utbrutit.
Nu döms en 18-åring till fängelse av Malmö tingsrätt.

Det var strax efter elvatiden på junikvällen som kulorna började vina på innergården på Herrgården. Målet för skyttarna var en lägenhet där personer inblandade i utredningen kring de många sprängdåd mot bostadsbolaget Victoria Park befann sig.
18-åringen som nu dömts, är medlem i den familj som har spelat en central roll i utredningen. Hans äldre bror satt vid tillfället häktad misstänkt för att ha varit inblandad i sprängattentaten.
Enligt utredningen som presenterats för Malmö Tingsrätt ska 18-åringen i samråd med en annan person, som är oidentifierad, ha avlossat flera skott mot en lägenhet. Mannen misstänkte att de som befann sig i lägenheten hade lämnat information till polisen angående broderns inblandning. Ingen skadades, men en kula träffade lägenheten under där två personer befann sig.
Polisen hade under en tid haft förhöjd närvaro i området på grund av den då pågående rättegången mot den äldre brodern. Det var det som gjorde att man, direkt efter skottlossningen, kunde gripa 27 unga män mellan 16-30 år, misstänkta för mordförsök. Alla utom 18-åringen släpptes senare. Han åtalades för mordförsök men när tingsrätten i Malmö meddelade

Läs mer här: En dömd efter massgripande

kommentarer