En efterlängtad comeback efter helveteshösten: ”Blev slutkörd av ingenting”

By Ronnie Rönnkvist

Det som skulle bli hans stora genombrottssäsong förvandlades till ett helvete under hösten. Felix Sandströms magproblem blev så pass allvarliga att han tvingades till ett långt uppehåll. Men nu är den tidigare juniorlandslagsmålvakten redo för comeback – i IK Oskarshamn i Hockeyallsvenskan.
– Även om det var jobbigt mentalt att inte kunna spela så var det jobbigt mentalt när jag inte kunde göra mig rättvisa då jag blev slutkörd av egentligen ingenting, säger han till hockeysverige.se.

En av Sveriges mest talangfulla målvakter, Felix Sandström, har haft en tuff säsong. Magproblem har gjort att Brynäs 20-åring bara har spelat åtta matcher i SHL.

Nu är han tillbaka i speldugligt skick och ska matcha sig i form genom en utlåning till IKOskarshamn i Hockeyallsvenskan.
– Det har inte varit någon succésäsong direkt utan det har varit lite tufft med problemen med magen som jag har haft. Jag har inte fått någon riktigt klarhet i det. Vi började undersöka det redan i somras, men det drog ut på tiden lite grann. Eftersom det ändå kändes ganska bra på försäsongen sköt vi upp vidare undersökningar, berättar Felix Sandström för hockeysverige.se och fortsätter:
– Till slut funkade det inte. Det blev för mycket. Jag blev trött och fick inte i mig tillräckligt med näring. Det kändes inget bra så då bestämde vi att ta tag i det där så jag kan göra mig själv rättvisa när jag spelar.

Tappade du vikt och så vidare?
– Kortsiktigt gjorde jag det, men inte långsiktigt. Jag vägde lika mycket då som jag gör nu då allt fungerar bra. Däremot, när jag spelade kunde jag tappa sjuk mycket i vikt så självklart blev det då ett problem med både vätska och mat.

Foto: Bildbyrån/Simon Hastegård

”DET HAR VARIT FRUSTRERANDE”

Magproblemen bidrog till att Sandström inte kände att han kunde göra sig själv rättvisa på

Läs mer här: En efterlängtad comeback efter helveteshösten: ”Blev slutkörd av ingenting”

kommentarer