En finsk skalp – nu är LHC klart för CHL-slutspel

Det blir slutspel i Champions Hockey League för Linköping. Torsdagens 2-1-seger mot finska IFK Helsingfors innebär avancemang från grupp A, där östgötarna har plockat åtta av nio poäng på de tre första omgångarna.

Tidigare LHC-backen Daniel Grillfors spelade fram till Mika Partanens ledningsmål i första perioden. Halvvägs in i den andra kom kvitteringen när juniorbacken Gustav Forsling sköt 1-1 i powerplay med ett slagskott från blålinjen.

Matchvinnare för LHC blev dansken Nichlas Hardt, med ett förflutet i HIFK:s gamla rivaler Jokerit. I slutminuten av den andra perioden prickade han nättaket bakom målvaktslöftet Ville Husso med sitt skott från den högra tekningscirkeln.

Linköping avslutar nu gruppspelet i CHL med att möta schweiziska Bern på bortais på lördag.