En genomgång av Lamborghinis alla modeller genom tiderna

By Mattias Rabe

I filmen ovan tar vi oss igenom historien om Lamborghinis modeller. 21 stycken (konceptbilar ej medräknade) har burit märkets tjuremblem, förmodligen fler än de flesta kan räkna upp när de tänker på den italienska supersportbilstillverkaren från Sant’Agata Bolognese.

Det började 1963 med klassikern 350 GT och gick vidare via ännu större klassiker (läs mer välkända) som Miura, Countach och Murciélago till märkets storsäljare Gallardo och nuvarande modeller som Aventador och Huracán. Det slutar så klart med sprillans nya suven Urus.
Filmen innehåller en rad modeller som är mindre kända för den breda publiken, exempelvis Islero som byggdes i 225 exemplar (varav 100 var Islero S) och Silhouette som byggdes i 54 exemplar. Kanske du kommer ihåg just sistnämnda efter vår artikel för några år sedan?

Vilken är din favorit-Lamborghini genom tiderna? Rösta ovan och berätta gärna mer om ditt val med en kommentar nedan. Undertecknad har sedan barnsben varit kär i Countach men under senare år har Miura blivit en klar favorit.

Läs mer här: En genomgång av Lamborghinis alla modeller genom tiderna

kommentarer