En NHL-återkomst är på Nilssons radar

Efter tre år som till största delen spenderades i AHL valde Anders Nilsson att lämna Nordamerika för spel med Ak Bars Kazan i KHL förra sommaren. Där tog han redan under sin första säsong plats i ligans första All Star-lag efter en grundserie där han stoppade 93,6 av skotten och hade ett snitt på 1,71 insläppta mål per match.

Nu kan den svenska målvaktsstjärnan vara på väg tillbaka till Nordamerika, där Stanley Cup-finalisterna Chicago numera äger hans rättigheter. Rättigheter som de trejdade till sig i utbyte för bland annat Nick Leddy i en trejd med New York Islanders i höstas. Nilsson ska, enligt sport.ru, ha blivit erbjuden en förlängning av sitt kontrakt med Ak Bars Kazan, men valt att tacka nej då han siktar på spel i NHL till hösten.

Chicago har samtidigt såväl Corey Crawford som Scott Darling under kontrakt över nästa säsong, så om det ska bli spel i världens bästa liga för den svenska VM-målvakten så är det nog under förutsättning att hans rättigheter byts bort till ett lag som är i större behov av hjälp på målvaktsposten.

…Läs mer

Läs mer här: En NHL-återkomst är på Nilssons radar

kommentarer