En ofrivillig bad boy? ”De flesta har inte en susning om hur man är som person”

By Anton Edman

Per Ledin tränar den här veckan med Karlskrona. Snart kan en av landets största hockeyprofiler vara tillbaka i SHL. En spelare som väcker känslor. Men är den bild som målats upp av 39-åringen helt rättvis?
– Det är mycket roligare att skriva om någon som är lite mera åt bad boy-stuket, säger Ledin till hockeysverige.se.

LULEÅ (HOCKEYSVERIGE.SE)
Per Ledin har varit utan kontrakt hela hösten. Men så sent som i helgen kom beskedet att profilen får chansen att träna med Karlskrona HK under landslagsuppehållet. Snart kan 39-åringen med andra ord vara tillbaka i en SHL-tröja nära dig. För Ledin anser sig vara långt från klar med hockeykarriären. Han brinner fortfarande enormt för idrotten och har ett engagemang och en passion som har gett uppmärksamhet runt om i stugorna.

Många har kanske bilden av Ledin som en buse och bråkstake som uttalar sig om saker till höger och vänster. Själv är han inne på att media ger en felaktig bild av honom som person.
– Säger du mitt namn i hockeysverige så tror jag nog att de flesta har inte en susning om hur man är som person. De har inte en aning om hur man är som person.

Men många vet VEM du är i alla fall…
– Ja, det kan jag tänka mig, säger han och ler.
– Tack vare lite konstiga uttalanden… Men just att de inte har någon koll på vem man är som person. Jag tror det är svårt för utomstående att hålla isär det där, plus att det är mycket roligare att skriva om någon som är lite mera åt bad boy-stuket. På något sätt har det blivit så.

”YOU’RE A MAN OF PRINCIPLES”

Men om bilden som målas upp inte stämmer. Vem är han som person?
– Man försöker att ge energi till andra Jag försöker att vara glad

Läs mer här: En ofrivillig bad boy? ”De flesta har inte en susning om hur man är som person”

kommentarer